Nízkosacharidový burger je ideální pokud celý den převážně sedíte a nemáte moc pohybu. Tělo nespalu žádnou energii navíc a proto ani není taková potřeba sacharidů. Přesto máte večer chuť na burger, i když víte, že sacharidy přijaté z bulky si tělo spíš uloží než spálí, kdzž máte pár hodin před spaním. Nízkosacharidový burger je řešení, jak si tuto pochoutku, trochu upravenou dopřát.
V tomto receptu je bulka složená ze zeleniny a semínkové mouky. Žádná obilninová mouka. Naplnit si jej můžete čímkoliv budete chtít. My použili španělskou salsu calcots, špenátovo-avokádové pesto, které najdete recept tady, řecké tzatziky a zeleninu.
Ingredience
na 4 burgery
- 1/2 lilku
- 1/2 cukety
- 1 mrkev
- 3 stoužky česneku
- 1/2 cibule
- 1 – 2 vajíčka
- 3 lžíce dýňové mouky (zakoupit se dají ve zdravé výživě)
- 1 lžíce kokopné mouky
- kdo chce experimentovat může použít mouku lněnou z rozmixovaného lněného semínka
Postup
Nejdřív jsem si v mixéru rozmixovala všechnu zeleninu společně s cibulí i česnekem a vajíčkem. Nakonec jsem přidala mouku a dochutila solí a pepřem. Těstíčko by mělo být řidší. Lžící vytvořte osm stejně velkých koleček. Troubu jsem si rozehřála na 170 stupňů a pekla zhruba 20 minut. V půlce pečení jsem bulky přetočila, aby byly opečené z obou dvou stran.
Po vytažení můžete hned konzumovat.