Vánoční Mandlovo Kokosové Rohlíčky Bez Mouky

11 Shares

Všude už to je samý recept na vánoční cukroví, tak jsem už taky musela zašpinit zástěru. Začala jsem zlehka bez mouky a vznikly z toho mandlovo kokosové rohlíčky.

Letos jsou to pro nás s Patrikem první Vánoce, kdy na Štedrý den budeme spolu. Zatím jsme to pokaždé měli každý zvlášť u svých rodičů. Ale teď když už jsme manželé, tak hurááá budeme spolu a rodiče nebudou naštvaní, že nebude s nima. Stejně teď ani nemůžeme, když jsme ve Španělsku.

Když to jsou první Vánoce jenom ve dvou, tak budu péct jenom trošičku. Nevím kdo by to pak jedl. I když teda asi vím, jasně že my, ale nechceme být po Vánocích tlustí na tři prsty, že jo. Proto jsem jako první pokus vyzkoušela tyto mandlovo kokosové rohlíčky, které v sobě nemají ani ždibec mouky. Mouku tu zastávají mleté mandle a mletý kokos. Takto bez mouky jsem pekla vánoční cukroví prvně, tak jsem byla zvědavá, jak to na první pokus dopadne.

A dopadlo to božsky. Patrik se vrací za tři dny, tak si myslím, že po mandlovo kokosových rohlíčcích nebude slechu ani dechu. Už tě nebudu napínat a šoupnu sem recept, ať je můžeš vyzkoušet taky. Množství ingrediencí vyjde na 25 malých rohlíčků. Pokud jich chceš víc, zdvojnásob množství.

Ingredience

na půlku zkušebního plechu jsem použila

  • 70 g mandlí rozemletých na mouku (lepší jsou se slupkou, zkoušela jsem obě dvě varianty a bez slupky se víc roztékají)
  • 20 g namletého kokosu
  • 50 g másla pokojové teploty (nakonec se mi zdálo, že jsem ho mohla dát i míň, tak pokud se nebojíš můžeš experimentovat s menším množstvím)
  • 1 žloutek
  • 1 vrchovatá čajová lžička medu (jsme zvyklí sladit opravdu málo, což pro někoho můžete být málo, takže pokud máš radši sladší přidej medu víc)
  • trocha kypřícího prášku

mandlovo kokosove rohlicky bez mouky

Postup

Ze všech ingrediencí zpracujte těsto, které dejte na cca 30 minut do lednice, aby těsto krásně ztuhlo. Pak začni tvořit stejně velké rohlíčky. Já dělala malinké, protože mám ráda vánoční cukroví drobné.

Troubu si rozehřej na 160 stupňů a peč 10 – 15 minut, podle velikosti rohlíčků. Tím že v receptu není klasická obilná mouka, tak máslo  trochu vyteče. Ničeho se nelekej, rohlíčky se neroztečou.

Po upečení je nechej zcela vychládnout. Jsou křehké, tak ať se ti nepolámají. Jestli chceš, tak je nakonec můžeš poprášit mletým kokosem jako já.

Pokud máš instagram, tak rohlíčky vyfoť a označ mě v příspěvku hanastipak ať se můžu kuknout, jak se ti povedly.

Ať chutnají

-h-

PS: jsou hodně křehké, tak opatrně.

11 Shares

2 thoughts on “Vánoční Mandlovo Kokosové Rohlíčky Bez Mouky

    1. Dobrý den Věrko, bez kypřícího prášku jsem recept nezkoušela, takže nedokážu říct jestli je nutný nebo ne. Musíte zkusit. Použitý je tam proto, aby se rohlíčky krásně nafoukly. Použití kypřícího prášku je v pořádku, pokud neobsahuje fosfáty. Já kupuji kypřící prášek z vinného kamene bez fosfátů a mouky od značky Bio Nebio.

      Jestli obsahuje zdraví prospěšné látky nedokážu posoudit, ale rozhodně neobsahuje zdraví škodlivé látky.

      Mějte se krásně,

      Hanka

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *