Třešňové Muffiny Zadělávané Kyškou

třešňové muffinky zadělávané kyškouMuffiny, hmm božské třešňové zadělávané kyškou, po kterých se během hodinky zaprášilo. Ideální velikost buchtičky na dopolední svačinku ke kávičce nebo jako před tréninková laskomina s sebou na cesty. Na zahradě se nám sytě červenají třešně, takže jsem popadla žebřík a jako za dětských let jsem vylezla až do koruny stromu. No, chvilkami jsem měla lufty, když se s natahováním mé ruky žebřík začal přetáčet, jestli se na něm udržím. Ale jak říká moje polovička: „nahoru neuletíš a dole tě najdeme“ a tak jsem sbírala dál.

Při sbírání jsem přemýšlela co s nimi a napadl mě recept na třešňové muffiny zadělávané kyškou, která už delší dobu čekala na své využití v lednici. Takže elá hop, nasbírat třešně, ale pozor! Stopečky nechávat, krásně vám muffiny ozdobí.

Ingredience na muffiny

na odměřování jsem použila velikost klasického IKEA hrnku

třešňové muffinky zadělávané kyškou
Před šoupnutím do trouby.

množství na 12 muffinů

  • 1 hrnek pohankové mouky
  • 1/2 hrnku rýžové mouky
  • 1/2 hrnku špaldové mouky hladké – pokud se vám nechce dělat kombinace těchto tří mouk, můžete muffinky upéct pouze z mouky špaldové, které použijete dva hrnky
  • 1 ČL kypřícího prášku nebo sody
  • 1 ČL mleté skořice
  • 1/4 hrnku třtinového cukru – máme rádi moučníky méně sladké, kdo má rád sladší ať dá 1/2 až 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 1/4 rozpuštěného kokosového oleje
  • 2 vejce
  • 1 hrnek až po okraj plný kyšky
  • třešně nebo jiné drobné ovoce

Postup

V míse jsem si nejdřív smíchala suché ingredience – mouky, cukr, kypřící prášek a skořici. V druhé míse jsem si promíchala všechny tekuté ingredience – vejce, kyšku a rozpuštěný kokosový olej.

třešňové muffinky zadělávané kyškou
Vytažené z trouby.

Suché ingredience jsem vmíchala do mokré směsi, kdy mi vzniklo husté těsto. Těsto má být hutné tak, aby při dávkování do formy nestékalo ze lžíce. Kdyby se vám zdálo těsto až moc netvárné, tak můžete přidat trochu kyšky a kokosového oleje.

Do formy na dvanáct muffinků jsem si nastříhala pečící papír, jelikož jsem košíčky někde vytratila. Ale i v pečící papíru vypadají super. Rozdělte těsto rovnoměrně do košíčků a do každého muffinku zatlačte dvě až tři třešně. Zatlačte je až téměř po začátek stopky, protože při pečení stejně třešnička vykoukne ven.

Troubu rozehřejte na 180 stupňů a pečte 25 – 30 minut.

Jednoduché, ale naprosto luxusní svojí chutí 🙂

třešňové muffinky zadělávané kyškou
Něco málo jsem ubránila ještě na zítra, ale pssst 😀

-h-

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *