fbpx

Špenátová Cizrna s Vajíčkem

Share on facebook
Share on email
Share on pinterest

špenátová cizrnaA to jsem si myslela, že když cizrnu nenamočím přes noc, tak je neuvařitelná. Ha. Stačilo jí pár hodin. Dohromady asi tři hodiny namáčení a potom půl hodinky vaření. Když vařím luštěniny, tak je vždycky namáčím přes noc, kromě červené, žluté a zelené čočky.

V mrazáku byl balíček špenátu, v kuchyňské poličce pytlíček s cizrnou a hromada domácích vajíček. Mám to. Cizrna se špátem. A tak jsem po brzkém probuzení od našeho štěněte Wallmonta osvěžila tvář na čerstvém vzduchu, namočila cizrnu do mističky doufajíc, že jí tři hodinky budou stačit. A co z toho vzešlo? Úžasná dobrota, která zasytí i kdejakého chlapa.

Špenátová Cizrna s Vajíčkem Ingredience

na porci pro dvě osoby

  • větší polévkovou misku cizrny v suchém stavu, namočenou přes noc (nebo aspoň pár hodin jako já)
  • balíček mraženého špenátu cca 400g
  • římský kmín – lze vynechat
  • 3 – 5 stroužků česneku
  • sůl, pepř
  • 3 – 5 vajíček uvařených natvrdo
  • řeřicha, petrželka a pažitka na ozdobu

Postupšpenátová cizrna

Namočenou cizrnu slijeme a dáme vařit do nové studené vody, po dobu zhruba 30 minut. Během posledních 10 minut, kdy se vaří cizrna si připravíme v menším hrnci špenát a dáme vařit vajíčka. Já obvykle dělám špenát na cibulce, kterou jsem tentokrát vynechala a jen jej uvařila v hrnci. Jakmile byl špenát hotov, tak jsem jej dochutila solí, pepřem a římským kmínem.

Až na úplný konec jsem do špenátové cizrny přidala propasírovaný česnek, aby byl chutí i vůní co nejsilnější.

Velkou servírovací lžící jsem udělala hnízdečko, na které jsem umístila na půl rozkrojené vejce a zasypala jej čerstvými bylinkami ze zahrádky.

Nechejte si křupkat 🙂

-h-

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Sbíráme cookie pro lepší fungování webu.