Miluji klasický český trojobal. Co mám ráda méně, je kapající olej ze smaženého. Pokud si taky milovník obalování, tak nevěš hlavu. Mám pro tebe řešení, které se skrývá v mandlovo – arašídové krustě, do které jsem schovala rybí kousky.
Doma nám zbyli dvě porce ryby z předešlého dne a já si vzpomněla, že jsem si v Anglii občas dělala „strouhanku“ z mandlí. V té jsem pak nejčastěji obalovala kuřecí maso. Tentokrát jsem do ní zabalila rybí kousky a přidala arašídy, abych zkusila nové chutě. Pokud nejsi moc velkým fanouškem mouky a rád(a) experimentování, tak hurá do toho.
Tato strouhanka je pro mě lepší než klasická moučná. Všechno, co v ní obalím míří do trouby, takže žádný kapající olej. Na Rybí Kousky v Mandlovo – Arašídové Krustě budeš potřebovat jen pár ingrediencí.
Ingredience na Rybí Kousky v Mandlovo – Arašídové Krustě
- dvě porce ryby nebo jakéhokoliv masa
- 1 hrst nepražených a nesolených mandlí a arašídů se slupkou
- 1 vajíčko
- 1/2 ČL soli a pepře
- 1, 5 ČL uzené papriky
Příloha
- avokádový dip, guacamole nebo domácí majonéza
- brokolice na páře
Postup
Mandle s arašídy vlož do mixéru a rozmixuj na „mouku“. Nemixuj moc dlouho, aby se ti nezačalo dělat máslo. K rozmixované směsi přidej sůl, pepř a uzenou papriku. Celou směs promíchej. V druhé misce si rozkvedlej vajíčko a můžeš začít obalovat. Při tomto obalování vynechávám bílou mouku, takže to je spíš dvojobal. Rybí kousky namáčím ve vajíčku a potom obaluji v mandlovo – arašídové krustě.
Troubu předehřej na 180 stupňů a peč 10 – 15 minut. Záleží na velikosti rybích/masových kousků. V půlce pečení můžeš kousky v troubě otočit.
Rybí kousky můžeš podávat s avokádovým dipem, guacamole, domácí majonézou a jakoukoliv zeleninou na páře nebo pánvičce.
Dobrou s kobrou
-h-