Pomazánka z Červené Řepy a Fazolí

pomazánkaDlouho jsem si myslela, že když si chcete připravit pomazánku, vždycky k tomu potřebujete jako základ máslo nebo tvaroh. Až poté, co jsem se více ponořila do zdravého jídla a vaření, jsem přišla na to, že je možné připravit velmi chutné pomazánky i bez těchto ingrediencí. Pomazánka jde udělat i z červené řepy a fazole.

Dlouho jsem měla chuť na moji oblíbenou pomazánku, ale ne a ne se k její přípravě donutit! V lednici mi už delší dobu čekala na zpracování upečená malá řepa, takže stačilo jen dovařit fazolky. Jenže známe to. Stačilo pooouze dovařit fazole. Někdy zdárně jednoduché věci trvají děsně dlouho.

Další z Receptů. Sice ne striktní paleo, ale stále skvělá varianta pro náš jídelníček! Pomazánka z Červené Řepy a Fazolí

Nu což, ale teď už ten recept místo toho povídání. Příprava pomazánky je jednoduchá, jen musíte uvařit či upéct červenou řepu a uvařit přes noc namočené fazole.

Ingredience

  • jakékoliv fazole cca tři hrsti (přes noc namočit), zakoupit je můžeš třeba tady
  • 1 malá upečená/uvařená červená řepa
  • 2 PL olivového oleje
  • cca velký panák vody
  • sůl, pepř, mahá koření (koupíte ve zdravé výživě větší balení do 40,-)

Postup

Budeme vycházet z toho, že máte z předešlého dne uvařené fazole a upečenou/uvařenou červenou řepu (není od věci, když během týdne pečete a přihodíte k jídlu v alobale zabalenou řepu na pozdější využití v nouzovkách).pomazánka

Fazole vložíme do nádoby od ponorného mixéru, přidáme velkého panáka vody a oloupanou a nakrájenou červenou řepu. Ponorným mixérem začneme mixovat. Po chvilce přidáme 2 polévkové lžíce olivového oleje. Pokud se vám vzniklá „hmota“ zdá moc hustá a špatně se mixuje, přidejte trochu vody.

Pomazánku mixujeme dohladka a nakonec přidáme dle chuti sůl, pepř a mahá koření, kterého jsem dala zhruba 1 polévkovou lžíci. Záleží na vašich chutí. Já mám mahá koření velmi ráda, protože dodává pokrmům super chuť. Pokud vám nechutná, zkuste přidat pár stroužků prolisovaného česneku.

A je to 🙂 jednoduché a je to mňamka. Pomazánku si dej na snídani nebo večeři, dozdob pórkem nebo jarní cibulkou a nechej si chutnat.

-h-

PS: chleba je z LIDLU, vícezrnný bochník 500g/39.90,- Jsi alergická na lepek? Tak si vyber ten nejlepší bezlepkový chleba pro tebe tady.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *