Pomazánka z Černých Oliv

pomazánka z černých olivPomazánka z černých oliv patří rychlovkám do tří minut. Takže pokud přes den nestíháš nebo si potřebuješ rychle připravit večeři a máš rád olivy, tato pomazánka je přesně pro tebe

I v situacích, kdy je hlad opravdu velký, nerada sahám po „junk food“ nebo „rubbish food“, jak by řekli naši milovaní angličané, kteří u jídla opravdu moc nedbají na kvalitu.

Jeden takový uspěchanější večer (opravdu je nemám ráda, jsem děsnej pohodář) se minulý týden našel a řekl si o tuto supr trupr vynikající pomazánku z černých oliv.

Ingredience

  • 1 plechovka černých oliv (já použila 150g čisté váhy oliv bez nálevu, který jsem vylila)
  • 5 středně velkých rajčat (lze vynechat a udělat jen čistě olivovou pomazánku)
  • 3 – 5 stroužků česneku (podle toho jak jej máte rádi a jak je váš aktuálně ostrý, já tentokrát bohužel splašila egyptský, radost jsem z toho neměla, ale na krámu jiný nebyl)
  • 10 lístků čerstvé bazalky nebo bazalka sušená
  • sůl, pepř

Postup

Olivy zbavíme nálevu a vysypeme do nádoby od ponorného mixéru. Rajčata omyjeme, rozkrájíme a přidáme k olivám. Mixujeme dokud není pomazánka hladká. Bez použití rajčat bych doporučovala trochu nálevu z oliv ponechat a případně přidat k olivám, aby pomazánka nebyla tak suchá.

Očistíme si česnek a propasírujeme k hotové rozmixované směsi. Přidáme dle chuti čerstvě mletý pepř, sůl a ze zahrádky lístky bazalky, které můžete rozkrájet na menší kousky.

Podávat můžete s kváskovým žitným  pečivem. Pokud si pomazánku dáváte večer, tak můžete zvolit odlehčenou variantu pouze se zeleninou nakrájenou na proužky, kdy pomazánka bude složit jako dip.

Nechte si chutnat.

-h-

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *