Pizza z Polenty s Rajčaty a Mozzarelou

1 Shares

zdravá pizzaKdo nemá rád pizzu ať hodí kamenem! Mražená pizza stojí za starou bačkoru a dělat se s těstem se mi pokaždé nechce. Posledně jsem ve zdravé výživě sáhla po pohankové polentě, protože se už dlouho v mých zásobách netetelila. A vzala jsem zrovna pohankovou, protože s tou mé chuťové pohárky ještě neměly tu čest.

Dlouho jsem nemusela přemýšlet co s ní udělám. Už nějakou dobu jsem nosila v hlavě recept na polentovou pizzu. Příprava polenty je jednoduchá a rychlá, proto přišla dneska po cvičení a prázdném žaludku vhod. Pokud jste ještě polentu nikdy neochutnali, tak si zkuste koupit jeden balíček ve zdravé výživě. Mě tato pohanková stála 35,-, což je fajn cena. Teď už k té pizze, protože se mi ještě teď sbíhají sliny. 

Ingredience

Pizza, která má průměr 26 cm.

  • 5 PL polenty
  • cca 200 – 250 ml vody
  • rajčatová passata (ne že tam šoupnete nějaký laciný kečup)
  • 2 menší rajčata
  • 1 celá mozzarela
  • směs italského koření, sůl, pepř
  • na dozdobení pórek, jarní cibulka nebo jakékoliv pesto

Postup

zdravá pizza
Základ na pizzu před upečením.

Nachystáme si spodní část od koláčové formy velikosti 26 cm a vystřihneme pečící papír ve velikosti formy. Do menšího hrnce dáme vodu, lžičku italského koření a postupně přisypáváme 5 PL polenty. Vaříme pár minut dokud polenta nezhoustne na hustou kaši. Poté polentu pomocí lžíce přemístíme na pečící papír, umístěný na kolečku z formy. Polentu rozprostřeme po celé ploše, aby byla ve výšce zhruba 1 cm.

Rozehřejeme troubu na 200 stupňů a základ na pizzu pečeme 10 minut. Po 10 minutách základ vyjmeme, potřeme jej rajčatovou passatou, poklademe na něj nakrájenou mozzarelu, plátky rajčat a zlehka posypeme italským kořením. Šoupneme ji do trouby vyhřáté na 180 stupňů na dalších 15 – 20 minut.

Po upečení zdobíme nakrájeným pórkem nebo jarní cibulkou, osolíme, opepříme a můžeme podávat 🙂

Nechte si čvachtat.

-h-

1 Shares

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *