Na Vánoce Pohanková Moka Srdíčka

3 Shares

Pohanková Moka Srdíčka jsou pro mě letos TOP cukroví, které jsem navíc vymyslela sama. Takže si hrdě plácám po ramenou a mlaskám slastí po těchto kávou provoněných srdíčkách. Vloni jsme pekli pohanková kolečka a ta byla taky boží. Jenže recept se někam zatoulal a je v nedohlednu. Fňuk, fňuk. Nicméně, Patrik mi z Česka přivezl 1,5 kila pohankové mouky, což znamená, že jsem mohla zkoušet.

Pohanková Moka Srdíčka vyšla hned na první pokus! Teď už mám zaděláno na druhou dávku, kde jsem přidala víc na kávě. My jsme milovníci kávy a přišlo nám, že by jí tam na nás mohlo být i klidně víc. Takže druhá várka nebudou srdíčka, ale po kávě nakopávající podkovičky 😀

Teď už recept předám i vám, ať si je stihnete do Vánoc ještě upéct. Věřte mi, nebudete litovat a zalizovat se budete, jak se říká, až za ušima.

bezlepkové vánoční cukroví z pohankové mouky

Na Pohanková Moka Srdíčka budete potřebovat

na 40 neslepených srdíček

  • 70 g pohankové mouky
  • 30 g másla pokojové teploty
  • 1 žloutek
  • 20 g třtinového cukru rozmixovaného na moučku (pro nás jsem v druhé várce cukru ubrala, jsme zvyklí na méně sladké)
  • 1 čajová lžička kávy nebo víc 🙂

zdravé cukroví z pohankové mouky

Postup

Všechny ingredience smícháme dohromady a propracujeme v těsto. Těsto necháme na 30 minut odležet v lednici. Těsto rozválíme (já letos láhví od piva, protože se nám nechce kupovat váleček, přece to všechno pak musíme odvést autem zpět do ČR) na pomoučeném vále a vykrajujeme libovolné tvary.

Troubu rozehřejeme na 170 stupňů a pečeme zhruba 10 minut, ale záleží jakou máte troubu, takže radši hlídat.

Hotová Pohanková Moka Srdíčka můžete slepovat čím je libo. My pojídáme jen tak.

Šťastné a veselé

-h-

zdravé cukroví bez lepku

 

3 Shares

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *