Mandlový Koláč s Malinami a Tahini Pastou

70 Shares

Ačkoliv Valentýna nějak neslavíme, tak upéct mandlový koláč s malinami a tahini pastou se hodí vždycky. U nás doma doslova láska prochází žaludkem a rádi si „nadělujeme“ zážitkové věci. A tím je jídlo vždycky.

Tak jsem v osm večer zvedla zadek a šla mandlový koláč upéct. Protože co je lepšího, než vláčný koláč na snídani? Postup je rychlý a ingrediencí taky není mnoho. Hlavně je můžete vždycky nahradit něčím jiným a zkusit novou variantu. Pak jen člověk musí počítat s tím, že se bude koláč chuťově trochu lišit.

Tento mandlový koláč je vhodný pro všechny, kteří se vyhýbají lepkovým moukám nebo jen chtějí odlehčit jídelníčku. Koláč je z ořechů, které jsou syté a ve velkém množství by se to s nimi taky nemělo přehánět. Takže i s takovými typy koláčů a buchet s heslem „jen občas“.

Mandlový koláč s malinami

V zimě sahám víc po sezónní zelenině a ovoci, protože sami víte, že letní zelenina je přes zimu bez chuti a vůně. Ale pokud máte zamrazené domácí maliny, tak hurá s nimi ven. Pokud ne, pořád je můžete koupit mražené v obchodě. Klidně využijte i lesní směs ovoce, která bude kyselejší, ale za to barevnější na koláči.

Ingredience na mandlový koláč

Postup

Pokud nemáte mandlovou mouku, tak si mandle rozmixujte v mixéru na mouku. Promíchejte ji v míse s kokosovou moukou, špetkou soli, skořicí a kypřícím práškem.

Datlovou pastu vytvoříte tak, že namočíte na pár hodin datle do vody. Vodu poté slijete a datle rozmixujete na pastu. Vajíčka rozmixujte s banánem, datlovou pastou, kokosovým olejem a 3 PL tahini pasty.

Vzniklou směs přidejte do mísy a pořádně všechno promíchejte. Vznikne vám husté těsto. Troubu si rozehřejte na 160 – 170 stupňů. Těsto dejte do koláčové formy na pečení. Povrch posypejte malinami.

Pečte cca 20 minut. Já peču v plynové troubě, tak čas radši hlídejte, může se lišit. Pořád s ní občas bojuji. Někdy se stane, že když peču tak je výsledek zespodu černý a nahoře krásně zlatavý. A to nechcete.

Po vychladnutí koláč ozdobte tahini pastou nebo jakýmkoliv oříškovým máslem. Krásně ladí s čerstvě namletou a uvařenou kávou pro kávoholiky.

70 Shares

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *