Krekry s Vůní Orientu Bez Mouky

3 Shares

Pokud chcete omezit příjem mouky, ale přece si chcete dát k večernímu salátu něco křupavého, zkuste tyto krekry s vůní orientu. Neobsahují ani kousíček mouky a přesto jsou chuťově úžasné. Můžete je využít s cílem omezit přijímanou mouku a naopak navýšit příjem zdravých tuků v podobě semínek. Tyto krekry jsem dělala poprvé a povedli se. Vůní vám budou připomínat orient díky použitému koření v podobě kari, římského kmínu a kurkumy. Nachystejte mixér a směle do nich.

cvičení i ve středním věku Hana Štipák

Ingredience

Na 4 porce

  • 2 šálkz slunečnicových semínek
  • 1 šálek uvařené cizrny
  • 1 vrchovatou PL kokosového oleje v tuhém stavu
  • 1 PL olivového oleje
  • 1 ČL římského kmínu
  • 1/2 ČL kurkumy
  • 1/2 ČL soli

krekry bez mouky

Postup

Rozehřejte si troubu na 150 stupňů. Při této teplotě si semínka uchovají své živiny, při vyššá teplotě by došlo k jejich poničení. Všechny ingredience rozmixujte v mixéru. Měla by vám vzniknout hustá, lehce drolivá hmota. Tuto hmotu rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a nožem rozkrájejte na požadovanou velikost krekrů.

Můžete rozkrájet na tlustší plátky nebo menší krekry a pak je pojídat jen tak s přáteli. Snažte se aby jste těsto měli ve všech místech stejně tlusté a peklo se tak rovnoměrně. Dejte do trouby a pečte cca 45 minut. Záleží na tom jakou máte troubu a jak moc křupavé a propečené je chcete. Tudíž je délka pečení variabilní podle vašich preferencí.

Podávejte jako přílohu k zeleninovým salátům, k nejrůznějším dipům nebo pojídejte jen tak k vínu se sýrem.

-h-

 

 

3 Shares

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *