Kokosové Chipsy s Mořskou Solí

Kokosové chipsy jsou ukázkou toho, že v jednoduchosti je síla. A jaká! Já to říkám pořád, že jednoduché věci bývají chuťově ty nejlepší. Recept na kokosové chipsy vám to dokáže.

Kokosové chipsy

Poprvé jsem kokosové chipsy viděla v Anglii, kde jsme chodili společně s Patrikem do obchůdku Grape Tree. Byl to malý krámek se sušeným ovocem, ořechy a semínky. Oblíbila jsem si u nich produkty od značky Coconut Merchant. Tenkrát značka na trhu v Anglii podle mě začínala nebo byla určitě v plenkách.

Na svých webových stránkách měli pár produktů. Dnes se nestačím divit, jak širokou nabídku produktů už mají. Nejlepší u nich je to, že dělají kokosový sirup, kokosovou marmeládu a v ingrediencích najdete jen jednu složku a to kokos. Neskutečné. U této značky jsem taky poprvé viděla kokosové chipsy. Jenže mi to přišlo cenově dost drahé za malý pytlíček opraženého kokosu, který se jinak pohybuje kolem pár korun.

Ani jednou jsem si je nekoupila. Vyrobit si vlastní kokosové chipsy mě napadlo až teď. Nevím na co jsem celé ty tři roky čekala.

Kokosové Chipsy s Mořskou Solí

První nepovedené pečení kokosových chipsů

K prvnímu pečení kokosových chipsů jsem se došťouchala včera večer. Potřebovala jsem po celém dnu uvolnit hlavu od datlování do počítače a vyřizování emailů. Při naší poslední návštěvě Brna jsem koupila kokosové chipsy, tak mě napadlo, že bych to mohla konečně zkusit. Hodiny ukazovaly devátou večer, ale takové kokosové chipsy vám moc času nezaberou. Máte hotovo během pár minut i s úklidem.

Byla jsem tak natěšená na první výsledek, až jsem na něj zapomněla v troubě. V bytě to krásně vonělo po perníkovém koření, které jsem na kokosové chipsy použila. Jenže pak vůni vystřídal smrad spáleného kokosu. Při otevření trouby jsem věděla, že většina poletí do koše. A taky letěla. Ufňukla jsem si, ale na druhý den jsem na to šla znovu. To bych nebyla já. Takový milovník kokosu, aby se po prvním neydařeném pokusu vzdal. O mé lásce ke kokosu se přesvědčte a hlavně vyzkoušejte Raffaello kuličky tady a Bounty kokosové řezy tady.

Ingredience

Postup

Nejdřív jsem si v malém kastrůlku rozpustila kokosový olej. Pak jsem jej dala stranou, aby trochu vychladl. Mezitím jsem si na plech dala pečící papír a vybrala, čím kokosové chipsy dochutím. Měla jsem chuť na slané, tak mořská sůl byla jasnou volbou.

Do rozpuštěného kokosového oleje jsem dala kokosové chipsy a pořádně v oleji promíchala. Pak jsem přidala mořskou sůl a promíchala tak, aby se dostala do všech vrstev kokosu. Troubu jsem si rozpálila na 150 stupňů a pekla 3 – 5 minut. Doporučuji ve vlastním zájmu často kontrolovat. Já teď peču v plynové troubě a možná proto první pokus nevyšel. Podcenila jsem ji. Hotové kokosové chipsy poznáte taky podle toho, že začnou chytat zlatavou barvu. V tuto chvíli jsou hotové.

Dobrou chuť.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *