Po kokosových produktech bych se mohla utlouct. Ať už se jedná o samotný čerstvý kokos, kokos strouhaný, kokosové lupínky, mléko, marmeládu či olej. Ach, ta chuť mě asi nikdy nepřestane bavit. A kombinace kokosové mléko a pudink to je něco.
Z posledního nákupu v makru nám v košíku přistálo rovnou šest plechovek tohoto úžasného moku. Někdy mám tendence si tyto dobrůtky, které zbožňuji syslit v kuchyni do té doby, že na ně zapomenu. Pak jsou často prošlé zárukou a já mám oči pro pláč. Proto se tomu snažím už co nejvíc vyvarovat. Na příklad zrovna u kokosového mléka to takový problém není. Je konzervované v plechovce a záruka bývá obvykle dlouhá, ale i tak. Cena je poměrně vysoká za 0,5 litru a byla by škoda jej nechat dlouho trčet v kuchyňské poličce.
Tentokrát mi ho půlka zbyla z předešlého receptu na indické kari a potřebovala jsem jej vypotřebovat než mi v ledničce pojde. K tomu zbytek agaru místo želatiny a recept na jemný pudink z kokosového mléka byl na světě.
Ingredience Na Jemný Pudink
- půlka plechovky kokosového mléka
- 1 banán
- 1 PL černého sezamu
- 1 ČL datlového sirupu, medu nebo sirupu s jinou příchutí
- 1 PL agaru – mořská řasa nebo želatiny
- domácí granola na posypání
- 2 menší skleničky nebo malé zavařovačky
Postup
Pokud nemáte mléko načaté, tak jej dejte na pár hodin do lednice, aby kokosové mléko dostatečně zhoustlo a udělal se z tučné části mléka „krém“.
Kokosové mléko předělejte do misky a přidejte k němu černé sezamové semínko, lžičku datlového sirupu a polévkovou lžíci agaru či jiného ztužovače, s kterým máte zkušenost (pokud se jedná o jiný ztužovač či želírovadlo množství upravte dle návodu na obalu).
Všechno dohromady promíchejte a dejte na stranu. Na dno zavařovaček nakrájejte na plátky banán, zalijte kokosovou směsí a nakonec posypte domácí granolou, müsli nebo jinou směsí se semínky či oříšky.
Zavařovačky uzavřete a dejte na pár hodin do lednice.
Exotické letní osvěžení bez vaření 🙂
-h-