Takový ten pocit, když držíš 3 dny půst a v ledničce ti zůstali Hráškové Gnocchi s Červeným Zelím a Cibulkou. Měli jsme před sebou poslední den půstu, o tom jak probíhal si přečti nebo se podívej na video tady, a já měla v hlavě rozhodnuto, že hráškové gnocchi bude prvním jídlem po půstu. Neradi totiž plýtváme jídlem, takže ani třídenní chlazení gnocchi v lednici nás neodradí.
Jelikož jsem věděla, že po třech dnech půstu bude prvním jídlem večeře, kterou jsem pro vás chtěla nafotit, tak jsem musela fotit s předstihem. Břicho během půstu prázdné a já se natřásala s foťákem nad jídlem, které jsem v tu chvíli mohla nanejvýš tak ňufkat nosem.
Kupodivu mi focení s prázdným žaludkem nedělalo vůbec problém. Takže Hráškové Gnocchi s Červeným Zelím a Cibulkou se dožilo večera. Tento recept je na suroviny jednoduchý, ale svojí barevností se z něj dokážete najíst i očima. Samotné gnocchi jsem doladila červeným zelím a cibulkou. Neprohloupíte když k cibulce přidáte kus opražené slaniny či zakysané smetany, což u nás v tu dobu nebylo available.
Ingredience na Hráškové Gnocchi s Červeným Zelím a Cibulkou
3 – 4 porce
- 300g mraženého hrášku
- 120g hrubé či hladké špaldové mouky
- 1 vajíčko od nejlepší slepice
- sůl, pepř
- červené sterilované zelí
- cibule/slanina/zakysaná smetana
Postup
Do vařící vody dáme hrášek, který necháme 2 minutky povařit. Poté jej zcedíme a dáme spolu s vajíčkem, moukou, solí a pepřem do nádoby na mixování. Ponorným mixérem rozmixujeme na hladké těsto. Pokud by bylo těsto moc řídké, přidej trochu mouky. Do velkého hrnce dáme vodu, kterou osolíme a přivedeme k varu. Gnocchi vykrajujeme buď dvěma lžícemi nebo můžeš dělat menší válečky ručně. Ve vroucí vodě vaříme dokud nevyplavou napovrch.
Mezitím si osmahneme cibulku, slaninu a ohřejeme červené zelí (já byla tentokrát líná, tak jsem využila kupované). Ke slanině bych přidala i zakysanou smetanu, ale to už je na tobě a tvých chutích 🙂
-h-