Jaký Má Vliv Jídlo na Alergie a Atopický Ekzém Daniela Kaplanová

Všichni říkáme, že zdraví je to nejdůležitější, co v životě máme. Když ale přijde na jídlo, tak na naše zdraví kolikrát zapomínáme. Někdy ani nevíme, že by nějaké jídlo mohlo našemu zdraví škodit. Ale znáte to. Neznalost neomlouvá a my pak trpíme. Často nás tyto problémy jako je alergie, atopický ekzém, bolesti hlavy, problém s usínáním či častá únava provází několik let. Stejně jako to provázelo i Danielu Kaplanovou. Hosta mého dnešního podcastu.

Zapomínáme, že nám může být lépe

Za ta léta si na tento stav výskytu časté bolesti hlavy nebo alergie zvykneme. Přijde nám to nakonec jako normální. Norma pro náš stav, ve kterém se ocitáme. Jenže necítit se dobře nebo být často nemocný by pro nás nemělo být normou. Neměli bychom zapomínat na to, že nám může být i daleko lépe než se cítíme teď. Tak lépe jak nám bylo kdysi, kdy pro nás cítit se fajn bylo normální.

S konzumací špatného jídla se necítíme mnohdy fajn ani plní energie. Někdy nevhodné stravování může způsobovat až poškození našich střev. Střeva pak mohou být propustná a do těla se tak můžou dostávat nestrávené zbytky jídla, které dělají tam, kde nemají co dělat pěknou paseku. Alergie a atopický ekzém mohou být projevy tohoto poškození. Více o atopickém ekzému se můžeš dozvědět ve velmi oblíbeném rozhovoru s Terezou Broschovou na téma atopický ekzém cesta z pekla tady.

Jídlo se dostává ke slovu velmi málo

Z hlediska kvality jídla a jeho vlivu na náš zdravotní stav se dostává jeho důležitost velmi málo ke slovu. Člověk má buď to „štěstí“ a najde osvíceného člověka, který mu v tomto směru otevře oči nebo si tuto cestu dokáže najít sám. Hlavní pořád ale je, aby člověk měl zájem řešit svoji situaci, nestal se objetí problému a nenechal sebou vláčet a odbývat se.

Chce to vzít zodpovědně vlastní zdraví do svých rukou a začít jednat, pokud klasická medicína je na tento problém krátká a neřeší příčinu. Přesně tak to udělala i Daniela. Atopický ekzém se jí stále zhoršoval až do takového stádia, že nemohla chodit ani do školy. Alergie se rozšiřovaly na další a další potraviny, což ji znepokojovalo. Dva měsíce si vyzkoušela GAPS stravovací protokol, o kterém jsme nahrály rozhovor společně s Žanetou Kremsa a Janou Dell Plotnárkovou tady.

Co se v rozhovoru dozvíš

V rozhovoru se dozvíš, jaké všechny stravovací směry Daniela vyzkoušela, než našla ten, který jí vyhovuje ze zdravotních důvodů nejvíc. Zjistíš, proč pro Danielu kvůli jejím alergiím a atopickému ekzému není vhodné konzumovat velké množství sacharidů, ani v podobě ovoce. Řekne ti, jaký vliv má stres na zažívání a žaludek. Hlavně budeš přesně vědět, jakými terapeutickými dietami si ulevit, pokud trpíš alergií nebo atopickým ekzémem.

Danielu najdeš

Daniela pravidelně publikuje své recepty zaměřené na paleo a nízkosacharidové stravování na jejích stránkách pecemepaleo.cz tady. Inspiruj se nápady na nízkosacharidové pečivo, které ti může být nápomocné na cestách a výletech.

Rozhovor si můžeš poslechnout i na YouTube


Práva na hudbu

For Mimi by Twin Musicom is licensed under a Creative Commons Attribution licence (creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
Artist: www.twinmusicom.org/
Whatdafunk by Audionautix is licensed under a Creative Commons Attribution licence (creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
Artist: audionautix.com/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *