fbpx

5 Ingrediencí Na Dýňové Gnocchi

Share on facebook
Share on email
Share on pinterest

Dýňové gnocchi z pěti surovin, od kterých vám nepůjde dát vidličku od úst. Jsou tak jednoduché, výtečné a hlavně hodně sytící (to bude asi tím, že se nimi nejde přestat soukat). K podzimu pro mě patří jednoznačně dýně a poslední dobou si své místo získává i červená řepa. Snad svojí jedovatě červenou barvou a všestranností, kterou stejně jako dýně nabízí. Stačí vám pár kousků ve spíži a máte na víc jak týden vystaráno.

Dlouho jsem přemýšlela nad tím, jak zapracovat dýni do domácích gnocchi. Pekla jsem z ní už chleba a ten chutnal stejně dobře, jak vypadal. K přípravě gnocchi jsem se nějakou dobu odhodlávala. Měla jsem představu, že to bude stejně časově náročné, jako domácí nudle. Jenže dokud to člověk nevyzkouší, tak to nezjistí. Pro tento recept jsem se nechala inspirovat, protože jsem gnocchi předtím nikdy nedělala, tak abych něco nepokonila teda nezkazila hned na začátku.

Ingredience

pro čtyři osoby

  • půlka menší dýně cca 450g
  • 1 vajíčko od nejlepší slepice
  • 250 – 300 g rýžové mouky (kdo chce může experimentovat i s jinou)
  • trochu vody
  • sůl

Postup

Nejdřív si uvaříme/upečeme dýni. Nakrájejte na malé kousky, ať je uvařená co nejdřív. Já vařila cca 10 minut. Po uvaření vodu slijeme. Dáme do nádoby od ponorného mixéru a rozmixujeme dohladka. Necháme vychladnout a potom přidáme rýžovou mouku spolu se solí a trochou vody. Těsto by mělo být husté, proto podle potřeby ještě přidejte mouku. Z rýžové mouky je těsto křehké (z důvodu nepřítomnosti lepku), proto se toho neleknětě, je to tak správně.

Ze vzniklého těsta udělejte na pomoučeném vále šulánky, které nakrájejte na stejně velké kousky. Můžete je lehce přimáčknout vidličkou, aby na nich zůstal jejich vzorek. Vařte ve velkém množství dobře osolené vodě. Až vyplavou, tak jsou hotové a můžete začít podávat.

Nabízí se možnost po sladku i po slanu. Já zvolila slanou verzi. Udělala jsem rychlé pesto z avokáda a špenátu. Dobré pesto koupíte i v obchodě. Jen si pohlídejte složení, ať tam není žádný cukr, modifikovaný škrob nebo glukózový sirup a nejlépe žádná aditiva.

Ingredience na avokádovo-špenátové pesto

  • 1 avokádo
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • 1 PL šťávy z citrónu
  • 3 stroužky česneku
  • trochu olivového oleje
  • hrst vlaškých ořechů

Avokádo vydlabeme a dáme společně s ostatními surovinami do mixéru a rozmixujeme na hladkou hmotu. Podle chuti můžete ještě dochutit.

Užijte si s dýňovými gnocchi tu správnou vůni a barvu podzimu 🙂

-h-

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Sbíráme cookie pro lepší fungování webu.